Jurnalul lui Melanie: Cum m-am acomodat

0
748

Semnasem contractul şi de a doua zi aveam să intru oficial în câmpul muncii drept model de videochat. Până acum, totul bine şi frumos, însa începusem să-mi fac griji pentru cum mă voi înţelege cu colegele. La urma urmei, o echipă formată doar din fete … nu prea văd cum ar fi asta uşor. Mă gândeam la gelozii şi invidii faţă de cine câştigă mai mult, pe stilul vestimentar etc. Sigur ştiţi la ce mă refer.

Când mă gândesc la cum a decurs totul de atunci şi până acum, nu prea îmi vine să cred. Am tendinţa să asociez cuvântul “acomodare” cu ceva care necesită timp şi îţi este destul de greu de făcut. Este un cuvânt potrivit pentru un loc de muncă obişnuit. Te poţi întelege cu colegii ori nu vă aveţi la suflet, din oarecare motiv. Ştiu asta din experienţa proprie, când mă gândesc la câteva dintre fostele colege de la bancă. Să le descriu ca fiind fiţoase, snoabe şi tot ce e mai rău pe lume ar însemna puţin. Acesta a fost singurul motiv pentru care m-am bucurat că am plecat de acolo.

Până când m-am angajat la Lucky Studio. De atunci, nu am facut decât să mă gândesc câteva zile bune de ce nu am aflat mai repede despre acesta. Nu pot spune că am avut o viaţă chiar teribil de grea, însă banii câştigaţi şi prietenia colegelor mi-ar fi prins bine mai repede; oricui i-ar fi prins bine.

Am ajuns aici şi am întâlnit un colectiv minunat, plin de fete deschise şi mereu dispuse să-ţi fie prietene. Lucrând aici de mai mult timp, am ajuns să mă împrietenesc cu mai multe dintre angajate. Unele au plecat la un moment dat când au strâns destui bani, alţii încă îmi mai sunt colege.

Cea mai recentă dintre aceste prietene este Scarlett. Îmi amintesc că am observat-o în prima zi, era tocmai când eu ieşeam din tură. Micuţa, părea atât de dezorientată şi confuză. Era evident că, la fel ca mine, nu-i venea să creadă că totul este pe bune, serios. La fel ca mine, s-a obişnuit repede cu ideea că toată reclama era adevărată. Poate de aceea mi-am şi dorit să mă împrietenesc cu ea. Uneori, ai nevoie de cineva care să-ţi fie alături, chiar şi în momentele bune, pentru a te asigura că nu visezi.

Banii pe care i-am primit din bonusul de la semnarea contractului i-am depus într-o bancă şi am sfătuit-o şi pe Scarlett să facă la fel. La Lucky Studio, suntem o mare familie şi ne vrem binele una alteia mereu. Foarte multe neînţelegeri din viaţă apar din cauza banilor, iar atunci când nu duci lipsă de ei, ajungi să-ţi dai seama că te poţi împrieteni cu oricine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here